Hangsúlyozza ügyfeleinek, hogy szakmai hiba esetére biztosítva van! Erősítsa a megbízók Bizalmát...Tovább...
Tanácsaink segítségével elkerülhet néhány buktatót, megtudhatja, hogy Önnek milyen...Tovább...
Mi a számviteli szakmai felelősségbiztosítás, mire terjed ki a fedezet? 
Könyvelői tevékenység,...
Tovább...
Az alábbiakban olyan gyakori káreseményekről olvashat, melyek segítenek a megfelelő fedezet kialakításában,...Tovább...
 
Néhány káresemény példaként
Az alábbiakban olyan gyakori káreseményekről olvashat, melyek segítenek a megfelelő fedezet kialakításában, illetve segthet könyvelői felelősségbiztosítási szerződés szükségességének alátámasztásában. 

Mikor jelentsük be a kárt?
Szerződéses ügyfelünk kártérítési igényének bármely formában történő jelzése esetén azonnal jelentsük be a kárt felelősségbiztosítónknak,így a későbbi viták elkerülhetőek.
Mikor jelentsük be a kárt?
A szakmai felelősségbiztosítási káresemény bejelentését javasolt a lehető leghamarabb megtenni biztosítónk részére, ellenkező esetben vitás helyzet alakulhat ki, hogy eleget tettünk-e időbeni kárbejelentési kötelezettségünknek, nem vált esetleg valamely körülmény nehezebben megállapíthatóvá, vagy nem futottunk ki az elévülési időből.
  1. Akkor is jelentsük be a könyvelői szakmai hiba kapcsán keletkezett eseményt biztosítónknak, ha ügyfelünk csak a lehetséges jövőbeni kárigényét jelezte.
     
  2. Nem mentesít a kárbejelentés alól az sem, ha nem ismerjük le felelősségünket a az ügyfél szerint elkövtett szakmai hiba kapcsán.
     
  3. Azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a kárbejelentést mindig írásos formában, igazolható módon tegyék meg.
     
  4. Ne késlekedjünk a kárbejelentéssel akkor sem, ha nem áll rendelkezésünkre minden szükséges adat, vagy dokumentum. Ezeket később, kárszámra történő hivatkozással megküldhetjük biztosítónknak.

visszalépés...