Hangsúlyozza ügyfeleinek, hogy szakmai hiba esetére biztosítva van! Erősítsa a megbízók Bizalmát...Tovább...
Tanácsaink segítségével elkerülhet néhány buktatót, megtudhatja, hogy Önnek milyen...Tovább...
Mi a számviteli szakmai felelősségbiztosítás, mire terjed ki a fedezet? 
Könyvelői tevékenység,...
Tovább...
Az alábbiakban olyan gyakori káreseményekről olvashat, melyek segítenek a megfelelő fedezet kialakításában,...Tovább...
 
Néhány káresemény példaként
Az alábbiakban olyan gyakori káreseményekről olvashat, melyek segítenek a megfelelő fedezet kialakításában, illetve segthet könyvelői felelősségbiztosítási szerződés szükségességének alátámasztásában. 

Egyéni vállalkozó ügyfél megbízta könyvelőjét adóbevallásainak elkészítésével.
Egyéni vállalkozó ügyfél megbízta könyvelőjét adóbevallásainak elkészítésével. Írásos szerződés a megbízási jogviszonyról nem készült. A bevallások az ügyfél nevében kerültek benyújtásra, amelyet a könyvelő nem elég körültekintően, ill. nem a hatályos jogszabályok betartásával készített el. Az APEH az ügyfélre késedelmi pótlékot, mulasztási bírságot szabott ki.
Egyéni vállalkozó ügyfél megbízta könyvelőjét adóbevallásainak elkészítésével. A milliós nagyságrendű összeget, az ügyfélnek kellett befizetnie, írásos szerződés és felelősségbiztosítási fedezet hiányában.
Tekintettel azonban arra, hogy a szóbeli megállapodás is érvényes és a könyvelő tevékenysége kapcsán a ráutaló magatartás igazolhatja a szóbeli megállapodás meglétét, a károsult ügyfél peres úton próbálhat érvényt szerezni követeléseinek.


visszalépés...